Skiën en snowboarden in Grän
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
19 December 2021 | Oostenrijk, Grän
Wat een dag! Na een heerlijke nacht vertrokken we vanmorgen naar Grän, een klein dorpjes verderop in het Tannheimer Tal. We hadden hier een makkelijke kinderpiste gezien, die ons handig leek om mee te beginnen voor Kiki. Toen we in de auto stapten was het -11ᴼC en toen we uit stapten niet heel veel warmer. Het was stralend blauw, maar de zon kwam nog niet boven de bergen uit. Brrr! Toch wilde Kiki eerst lekker ijsjes maken, met haar nieuwe ijsjes-emmertje. Prima. Toen we eindelijk in de zon zaten, wilden we gaan skiën. Kiki vond het heel erg spannend en wilde eerst niet. Uiteindelijk wist Eef haar toch te overtuigen en stond ze even later op de ski's en gleed ze zo het heuveltje af. Nog een keer? "Jaaaaa!". Terwijl Eveline haar steeds weer naar boven tilde, maakten Gerben foto's en filmpjes.Ze vond het prachtig en deed het fantastisch! Ze probeerde zelfs al te remmen en ze viel ook gewoon niet. Na een tijdje stopten we even met skiën en gingen we weer lekker in de sneeuw spelen. We bouwden een ijspaleis, gooiden sneeuwballen naar elkaar en doken in de dikke sneeuw. Alleen maar lachen en genieten! Een tijdje later startten we met een tweede ronde op de ski's. We namen een steeds langer stuk naar beneden en ze werd steeds enthousiaster!
Na al dat skiën (en voor mama vooral rennen) begonnen we wel wat trek te krijgen en liepen we naar restaurant Burgschenke, met een zonnig terras met mooi uitzicht. Na een lekkere lunch had Kiki zin om nog even te snowboarden. We liepen met z'n drieën de heuvel op, klikten haar snowboard vast en daar ging ze hoor! Stevig en stabiel gleed ze weer naar beneden. "Dit is leuk, mama!" Ook dit vond ze leuk en ging haar goed af. We liepen terug naar de auto met een blij kind en twee trotse ouders. Terwijl we een rondje liepen met de wagen, viel KIki lekker in slaap. Moe van al dat sporten in de kou! Toen ze weer wakker werd, reden we terug naar Tannheim om nog even lekker in ons huisje te spelen. Wat een leuke dag hebben we gehad!