Fantastische tour door Magisch Dubai
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
22 Oktober 2018 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Met de bus gingen we weer een stuk verder naar het zuiden. We volgden een heel stuk de Jumeirah Beach Road, een straat waar enerzijds luxe villa’s staan en anderzijds meer dan 300 beauty salons zijn gevestigd. Waarom zoveel? Tsjaa… álles is hier over the top! Ook stopten we even bij de Jumeirah Mosque, de mooiste moskee van de stad. Een stukje verder stopten we bij Jumeirah Beach, vanwaar we een mooi uitzicht hadden op het Burj Al Arab hotel. Het Burj Al Arab hotel is één van de bekendste gebouwen van Dubai en het enige 7 sterrenhotel ter wereld. Nadat Eveline even met haar voetjes in het water had gestaan, reden we door naar Palm Jumeirah. Onderweg zagen we diverse vijfsterren hotels, waar de luxe echt vanaf druipt! Palm Jumeirah is één van de meest bekendste ‘bouwwerken’ van Dubai. Dit kunstmatige schiereiland in de vorm van een palmboom telt een kroon van 16 takken plus een stam, welke is omringt door een 11km lange cirkelvormige golfbreker en je vindt er villa’s, appartementen, restaurants, jachthavens en luxueuze hotels. Eén van de bekendste hotels is het luxe vijfsterren Atlantis The Palm, waar we ook even hebben rond gekeken. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan het Dubai Aquarium, dat in het Atlantis is gevestigd.
Van Palm Jumeirah reden we naar Dubai Marina. Dubai Marina is een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven waar omheen een groot aantal wolkenkrabbers, hotels, appartementen en winkels zijn gebouwd. Hier hebben we een stukje van de Dubai Marina Walk gelopen, een boulevard gelegen langs de jachthaven waar je kunt eten op de diverse terrassen met een uitzicht over de jachthaven, het water en de grote hoeveelheid wolkenkrabbers op de achtergrond.
Hierna reden we naar de Dubai Mall in Downtown Dubai, met ruim 1200 winkels verdeeld over vier verdiepingen het grootste winkelcentrum ter wereld. Direct naast de Dubai Mall staat het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Uiteraard stond het ‘beklimmen’ van deze toren ook op ons programma. De Burj Khalifa is maar liefst 828 meter hoog en bestaat voornamelijk uit kantoorruimtes. Ook zijn er ruim 900 appartementen te vinden en is het luxueuze Armani Hotel hierin gevestigd. Wij gingen naar het observatieplatform At The Top, op de 124ste en 125ste verdieping. Wat een hoogte en wat een uitzicht! Uitzicht op de kust, de villa’s en wolkenkrabbers, maar ook op de zanderige woestijn. Indrukwekkend, dat zeker! Eenmaal weer beneden hebben we een kort bezoekje gebracht aan de Dubai Mall. Niet alleen de grote hoeveelheid aan winkels is opvallend, maar ook de indoor ijsbaan en de enorme waterval trekken de aandacht. En dan hebben we nog niet eens het indoor pretpark, het grootste aquarium ter wereld en de 22 bioscopen gezien! Echt bizar dit! Aan het begin van de avond zijn we naar buiten gegaan, om naar de Dubai Fontein te kijken. Deze show is – uiteraard! – officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld. Hierna was het tijd om te verzamelen en reden we door de drukke avondspits terug naar ons hotel. Na nog een wandeling naar ons avondeten en terug, ploften we voldaan op bed. Wat een leuke dag was dit!
22 Oktober 2018 - 21:24
Paput:
Morgen indoor-skiën en een rookworst bestellen / eten bij de Hema -
27 Oktober 2018 - 14:01
Foskea:
Wat leuk! Bij de bouw van dat Palm eiland heeft Frank nog meegewerkt aan de berekeningen van de invloeden van het water op het eiland. Ben even aan het bijlezen, is er tijdens onze vakantie niet van gekomen. In elk geval nog veel plezier en groetjes.