Wandelen in Portofino
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
25 Juni 2015 | Italië, Portofino
Vandaag werden we wederom wakker met een strakblauwe hemel. We hadden bedacht om vandaag naar Portofino te gaan. Portofino is een schiereiland en wellicht de mooiste plek van de Rivièra. Het grootste gedeelte van het schiereiland bestaat uit een National Park, waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen met citroenbomen, cipressen, olijven- en moerbeibomen.
Vanmorgen hebben we eerst rustig ontbeten, waarna we op ons gemakje naar het station zijn gelopen. Toen we ons kaartje hadden gekocht, zijn we in de trein gaan zitten. Maar helaas. De Italiaanse Spoorwegen functioneren hetzelfde als de NS. Niet dus. De trein, welke lekker plakkerig warm was, had een paar minuten vertraging. Twee stations verder was er blijkbaar iets aan de hand, want er werd vanalles omgeroepen. In het Italiaans, dus geen idee wat. Aangezien iedereen bleef zitten, deden wij dat ook maar. Na 20 minuten ging de trein toch eindelijk weer rijden en kwamen we aan op onze eindbestemming, Santa Margherita Ligure. Deze stad ligt aan de kust, heeft een paar grote stranden en een grote haven. Ook de huisjes op de achtergrond hadden weer vrolijke kleuren. Zo mooi!
We besloten om de 8 kilometer lange wandelroute naar Portofino te nemen. Deze wandelroute loopt grotendeels langs de kust. We zagen echt de mooiste strandjes. Na zo'n half uur lopen zijn we op zo'n strandje gaan zitten. Lekker op de rotsen, met onze voetjes in het water. Vervolgens liepen we door en kwamen langs het dorpje Paraggi. Deze baai is prachtig mooi! Azuurblauw water, ruwe rotsen, groene bomen...
Het laatste stukje liep niet direct langs de kust, maar was een klein stukje de heuvels in. Even later kwamen we aan in het stadje Portofino. Ook de huizen hier hebben weer vrolijke kleurtjes. Er is een klein haventje dat propvol ligt met boten. Vissersbootjes, ferry's, maar ook luxejachten waar je u tegen zegt! Holleywoodsterren en Europese jetset schijnen hier graag te komen. Ook zie je allerlei winkels met de duurste Italiaanse merken. Het was er wel heel gezellig, zeker rondom het plein aan de baai. Hier hebben we dan ook lekker (maar uiteraard erg duur) geluncht.
Na de lunch zijn we nog een stukje omhoog gelopen, langs de San Giorgiokerk en het Castello San Giorgio, naar de vuurtoren. Na een korte klim kwamen we bij de vuurtoren, een spuuglelijk ding. Op de kaart hadden we gezien dat er op het uiterste puntje een klein strandje moest zijn. Toen we daarheen gewandeld/geklommen waren, bleek dat je niet echt kon liggen op dit strandje én dat er geen zon scheen. Jammer. Dan maar terug naar het centrum.
Het stadje is zo klein, dat er niet eens een strand is. Nu had Eveline wel gezien dat aan het einde van de haven wat mensen op een handdoekje lagen, dus ook wij zijn daar gaan liggen. Eigenlijk was het een heel leuk plekje; uitzicht op de kleurrijke huisjes, de haven én de mogelijkheid om het water in te gaan. Na een uurtje zonnen zijn we een ijsje gaan halen en naar de andere kant van de baai gewandeld. Vervolgens zijn we weer gaan zonnen in de haven. Aan het einde van de middag zijn we op de boot gestapt naar Sestri Levante, ons eigen dorpje. Heerlijk om de dag zo af te sluiten!
Vanuit de haven zijn we weer teruggewandeld naar onze camping. Ons tweegangendiner was vandaag weer geslaagd!