Road trip door Toscane
Door: Gerben en Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
17 Juni 2015 | Italië, Cortona
Na wederom een prima nacht en een lekker ontbijtje bij de tent, gingen we onze dag inplannen. Omdat het weer vandaag wat wisselvallig zou zijn, besloten we nog maar een dagje met de auto op pad te gaan. Eveline had in een boekje gezien dat er een leuk Middeleeuws dorpje in de buurt lag, waar we misschien wel met de scooter heen konden gaan. Echter, dit dorpje was anderhalf uur rijden met de auto. Ofwel, een dagtrip met de scooter. Omdat we het bekijken van het dorpje Cortona wilde combineren met het bezoek aan het stadje Arezzo, besloten we toch maar met de auto te gaan.
Na een flink stuk over de autostrada, reden we verder over kleine slingerende weggetjes door de heuvels van Toscane. Na elke bocht verscheen er weer een spectaculair uitzicht over de Val di Chiana en Monte Amiata. Wow! Na bijna anderhalf uur rijden zagen we een dorpje tegen de berg aan. Zou dat het zijn? Inderdaad. Cortona ligt hoog op de heuvel. Cortona staat bekend als een Middeleeuws stadje, gelegen aan de grens van Toscane met Umbrië. Van Cortona's rijke historie is gelukkig veel bewaard gebleven. Na het parkeren van onze auto, liepen we de stadsmuur binnen. Allerlei smalle, gezellige en vooral stijle straatjes leidden ons naar leuke pleintjes, kerken en een fort. Voor deze laatste moesten we een aardige klim maken. Het uitzicht van het Fortezza Medicea di Girivalco was grandioos! Halverwege het middaguur besloten we ergens lekker Italiaans te gaan eten. We kwamen uit Trattoria Etrusca. De vriendelijke Mario heeft ons heerlijke pasta's gebracht.
Na de lunch zijn we verder gereden naar Arezzo. Deze stad staat bekend om zijn handel om goud, antiek en juwelen. Ook zijn er veel interessante Middeleeuwse kerken en pleinen. We hebben een rondje gelopen door het oude centrum van Arezzo. Ook hier weer gezellige en stijle straten, waar ook volop gewinkeld kon worden. Halverwege onze klim zijn we gestopt bij Coffee O'Clock, een modern Italiaans koffiehuis. Gerben heeft hier een bijzondere koffie met caramel gedronken. Achter het Cattedrale di San Donato verscheen weer een mooi uitzicht op de Toscaanse heuvels. Helaas was het Fortezza Medicia gesloten. Ook het Piazza Grande was niet geheel toegankelijk, vanwege voorbereidingen van het Festa la Giostra del Saracino. Nadat we alle andere mooie gebouwen gezien hadden, zijn we weer teruggereden naar Florence.
Bij terugkomst heeft Eveline lekkere wraps gemaakt. Later op de avond zagen we de sterren aan de hemel en daalde de temperatuur behoorlijk. We zijn dan ook ons verslagje gaan typen in de tent. Wel lekker knus hoor!