Alpine Coaster Kaprun
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
21 Januari 2023 | Oostenrijk, Kaprun
Vanmorgen zaten we om 8uur weer in de auto. We hebben heerlijk geslapen! Het was erg druk op de weg en er waren twee ongelukken gebeurd, dus dat helpt ook niet. Gelukkig bleef het wel rijden.
Toen de drukte weer wat opgelost was, begon het met sneeuwen. Af en toe sneeuwde het vrij hard ook! Gelukkig was het niet echt glad.
In de loop van de ochtend kwamen we aan in Kaprun. Niet dé eindbestemming van onze reis, maar wel de plek voor een leuke activiteit. Hier hebben we een ritje met de Maisi Flitzer gemaakt, een super snelle Alpine Coaster. Kiki ging eerst met Eveline omhoog. Bovenaan hadden we een mooi uitzicht op Kaprun en de omliggende, wit besneeuwde bergen. Daarna gingen we met een hoge snelheid naar beneden. Dat was gaaf! Vervolgens ging Kiki nog een keer naar boven, maar nu met Gerben. Kiki riep alleen maar "Harder! Harder! Harder!" en Gerben volgde braaf die aanwijzingen op. Met hoge snelheid en een lach van oor tot oor kwamen ze beneden aan!
Even later ploften we neer bij de Maisi Alm, om traditiegetrouw een kaiserschmarnn te bestellen. Want dat is namelijk het eerste dat je eet als je in Oostenrijk komt. Vinden wij dan ;)
Aan het begin van de middag reden we Hinterglemm binnen. Het inchecken ging snel en even later stonden we dan ook in ons ruime appartement, direct aan de piste en met mooi uitzicht op de omliggende bergen. Nadat we het huis ingericht hadden, hebben we onze skispullen snel aan getrokken. We deden twee liften/pistes en stonden toen weer bij ons appartement. De pistes waren niet echt top... Veel hopen verse sneeuw, afgewisseld met ijsplaten... Hopelijk morgen beter!
Aan het einde van de middag kwamen Timo, Fran en Nora ook aan. Gezellig, nu zijn we met z'n allen! De meiden waren al snel druk met elkaar aan het spelen, rennen en springen. Zo leuk! Die vermaken zich wel!