Schildpadden spotten in de Lagune van Koutavos
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
06 Juli 2021 | Griekenland, Lixoúrion
Vanmorgen reden we naar Lixouri en namen vanaf daar lopend de ferry naar Argostoli. Daar aangekomen ging Kiki in de draagzak en liepen we naar lagune van Koutavos, net voorbij De Bosset brug. Daar huurden we een motorbootje, op zoek naar schildpadden. Er stond echter heel veel wind, dus we mochten niet de hele lagoon over - dan zouden we niet meer terug kunnen - maar konden alsnog een aardig eind varen. Na een half uur spotten we schildpad, maar hij liet zich echter maar één keer boven water zien. De eigenaar voer even voorbij op zijn reddingsboot en zei dat de kans het grootste was om schildpadden te zien in de buurt van de brug, omdat ze daar enigszins beschut zitten. En inderdaad, daar zagen we drie keer een schildpad bovenwater komen! Toen we na een tijdje bijna terug waren bij de beginplek, zagen we een schildpad zwemmen. Gerben draaide de boot om en we gingen achter de schildpad aan. We zagen hem goed zwemmen en konden hem een heel stuk volgen. Super leuk!
Na ons bootavontuur liepen we naar de speeltuin. Ondertussen weten we al goed waar alle speeltuinen zijn! Toen Kiki er klaar mee was, liepen we weer terug naar de ferry. Toen we weer thuis waren hebben we Kiki op bed gelegd en genoten wij weer van een lekkere lunch, even zonnen en spelen in ons zwembad. Toen Kiki weer wakker was zijn we naar het grote zwembad gelopen en hebben daar ook nog een tijdje gespeeld. Kiki doet elke dag een nieuw 'kunstje' in het zwembad. Vandaag ontdekte onze waterrat dat ze kan 'duiken' vanaf de trap. Zo schattig!
Na het zwemmen was het eigenlijk alweer te laat om nog naar de andere baai te lopen om te dineren. Daarom aten we weer een hapje bij onze 'eigen' taverne. De kaart is uitgebreid, dus elke keer hebben we weer een andere Griekse lekkernij. We zijn gek op de Griekse keuken!