Op weg naar de Griekse zon
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
26 Juni 2021 | Griekenland, Lixoúrion
Plons! Met een hoop gespetter sprong Kiki het water in. Ingesmeerd met zonnecrème, gehuld in een wetsuit shirt en met haar vleugeltjes om haar armen. Tijd om even af te koelen in ons privé zwembad. Het is immers 'maar' 39 graden. En we hadden er ook al een aardige ochtend op zitten.
We vertrokken vanmorgen dan ook om half 4 's nachts van huis. Met de bus reden we van P3 naar Schiphol en daar moesten we nog een stukje lopen naar de juiste incheckbalies. Kiki trok haar eigen tijger koffer voort, terwijl Aapie op de uitkijk zat. In de juiste vleugel aangekomen begon het wachten. Ongeveer zes Transavia vlucht vertrokken min of meer op hetzelfde tijdstip en de rij van Efteling formaat duurde ook erg lang. Na vijf kwartier wachten waren we eindelijk ingecheckt. Bij de security check werden onze handbagage er uiteraard weer uit gehaald, maar zonder verder gedoe mochten we door. We liepen direct naar de gate en nog geen vijf minuten later mochten we al boarden.
Met een kwartier vertraging vertrokken we richting Kefalonia. We hadden drie stoelen op een rij, maar Kiki wilde eerst bij mama zitten. Eenmaal op de startbaan ging ze toch op haar eigen stoel zitten en keek haar ogen uit. Terwijl papa en mama probeerden te slapen (in de hoop dat Kiki mee zou doen), bestudeerde Kiki alles wat ze kon bestuderen. Het inklaptafeltje, de Transavia flyers, de stoelriem... Ondanks ons voorstel om te slapen, bleef Kiki wakker en vrolijk. Toen ze tijdens de landing weer netjes op haar eigen stoel moest zitten, ging ze in protest. Toch een beetje moe misschien? Eenmaal uit het vliegtuig moesten we wachten tot alle documenten waren gecheckt. En tot de koffers er waren. En bij de huurauto. Kiki was er ondertussen wel klaar mee en liet dat horen ook. Dat we buiten moesten wachten met bijna 40 graden hielp ook niet.
Toen Eveline uiteindelijk de huurauto had opgehaald en we de koffers hadden ingeladen konden we op pad. Nog geen vijf minuten later was Kiki in slaap gevallen. We namen de 'lange' route naar onze accommodatie; niet met de ferry, maar om het water heen, zodat Kiki een uurtje kon slapen. Deze kustweg met veel hoogteverschillen was prachtig! Toen we een uur later bij onze villa aan kwamen konden we echt gaan genieten. Met een grote plons sprong Kiki het water in. Eerst in onze eigen zwembad, later ook in het gemeenschappelijke zwembad. Het grote zwembad heeft een peutergedeelte waar Kiki kan staan, dus dat vond ze geweldig. De rest van de middag hebben we dan ook springend, zwemmend en duikend in het zwembad doorgebracht. Het was de perfecte manier om een beetje af te koelen.
Toen de avond al was begonnen liepen we terug naar onze villa. Na het douchen aten we een hapje bij Taverna Remetzo, onze 'eigen' taverne. Grieks eten is altijd goed! Toen Kiki op bed lag, liepen wij nog even naar het strandje en genoten van de ondergaande zon. Wat een prachtig plekje hebben we en wat is Kefalonia een mooi eiland!