Zuid-Holland: Boerderij 't Geertje
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
20 Augustus 2020 | Nederland, Zoeterwoude-Dorp
Stiekem kende ik deze al, boerderij 't Geertje. Iedereen uit Zoetermeer en omstreken kent 't Geertje. Maar toch heb ik vandaag iets gedaan, dat ik nog niet eerder had gedaan!
Samen met mijn moeder parkeerden we onze auto in de wijk Seghwaert. Via het park De Wijdse Weide liepen we naar het Noord Aa, hét recreatiegebied van Zoetermeer. Kiki was al vrij snel in slaap gevallen, toen wij om het Noord Aa heen liepen. We besloten onze route iets langer te maken. We liepen achter het Aa-zicht langs en kwamen achter het Prielenbos uit. We liepen een stukje over de dijk en kwamen uiteindelijk weer bij 't Geertje. Toen wij net en ijsje hadden gehaald - een geitenijsje, zoals ze dat hier hebben - werd Kiki wakker. We liepen door de geitenstal en Kiki keek zoals gewoonlijk weer haar ogen uit. De volgende activiteiten: een bootje huren, iets dat we allemaal nog nooit eerder hadden gedaan. Het lekker laagdrempelige maakt het zo leuk: betalen bij het restaurant, zelf een bootje uitzoeken, peddels in het water gooien en varen maar. Kiki zat bij oma op schoot en Eveline begon met peddelen We voeren richting Zoeterwoude en kwamen al snel op een wat groter stuk water. De begon aardig warm te worden, want de wolken verdwenen als sneeuw voor de zon. Gelukkig stond hier een lekker windje. Kiki vond het leuk op het water. Ze keek rustig om haar heen, wees naar de eenden en at een broodje. Dit moeten we vaker doen! Gek eigenlijk dat ik nog nooit eerder een bootje heb gehuurd! Na goed een half uur varen zijn we omgedraaid. We voeren langs 't Geertje tot aan de Geuzenbrug en toen was het alweer tijd om terug te gaan.
Eenmaal terug op het land, hebben we uiteraard nog een rondje boerderij gedaan. De springende geitjes, de koeien die gemolken werden, de varkens die over elkaar heen liepen, het hinnikende paard in de wei, de scharrelende kuikentjes...