Zuid-Holland: Avonturenboerderij Molenwaard
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
16 Augustus 2020 | Nederland, Groot-Ammers
Ook vandaag weer een mooie dag om erop uit te trekken! Samen met Timo, Francisca en en kleine Nora zijn we naar Avonturenboerderij Molenwaard geweest. In dit park kun je het Hollandse landleven beleven: van koe melken tot geitjes aaien en van tractor rijden tot bootje varen. Omdat het bij de ingang vrij druk was, liepen we gelijk door naar de kippen en konijnen. Een stukje verderop zaten schapen en brachten we een bezoek aan de molen. Fran, Kiki en Eveline zijn op het wiebelende trekvlotje maar de overkant gevaren en vervolgens was de speeltuin aan de beurt. Ook werden beide meisjes op een skelter-schaap gezet en reden een rondje over het parcours.
Na een snelle lunch liepen we door een ander gedeelte van het park en zijn we door het wilgendoolhof gelopen. Kiki vond het prachtig en vond uiteindelijk zelf de uitgang. Verder zagen we de moestuin, huisjes met oude ambachten en heel veel beestjes zoals eenden, vissen, varkens, koeien, pony's en ezels. Bij de koeienstal heeft Kiki een koe gemolken en gespeeld met de boerderij legpuzzel. In de geitenweide werden de geitjes geaaid en voerde Kiki een goed gesprek met een geitje.
Later op de dag zijn we ook nog met het fluisterbootje gaan varen. Het bleek geen rondje te zijn, maar op een ander punt moesten we weer van het bootje af. Terwijl Gerben en Timo de kinderwagens gingen halen, was Kiki lekker aan het schommelen. Omdat de meiden moe begonnen te worden van alle indrukken, liepen we naar de uitgang. Daar kregen ze allebei hun boerderijdiploma. Eenmaal bij de auto kwamen de meiden weer tot leven en hebben ze nog een tijdje gespeeld in de kofferbak.
Wij kijken in ieder geval weer terug op een gezellige en warme dag op de boerderij. Hier gaan we zeker nog eens naar terug en dan kunnen we ook nog één van de show van Fien & Teun bekijken.
17 Augustus 2020 - 12:34
Ton:
ben benieuwd naar de inhoud van het goed
gesprek tussen Kiki en het geitje. Zal wel mèèèëèh zijn geweest!!! Hahaha!!! Wel een heel leuk verslag hoor!