Zuid-Holland: Belevenisboerderij Schieveen
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
21 Juni 2020 | Nederland, Rotterdam
Op het Rotterdams platteland, in Polder Schieveen, hebben in juni 2017 gemeente Rotterdam, Natuurmonumenten en schaapsherder Martin Oosthoek en zijn vrouw Petra Belevenisboerderij Schieveen geopend. Wij waren hier nog nooit geweest, maar de verhalen over deze plek klonken goed. We hadden om 10 uur afgesproken met onze vrienden en hun twee kinderen. Nadat we de auto geparkeerd hadden, liepen we het terrein op en zagen we traptractors. Kiki twijfelde geen moment en liep op de tractors af. Daar wil ik op! Nadat ze een rondje had gereden, liepen we de stal in en zagen we geiten en schapen. Vervolgens liepen we naar de koeienstal, die is omgetoverd tot informatiepunt van Natuurmonumenten en genoten we van een kopje koffie. Vervolgens zijn we weer terug gegaan naar de stal en hebben we de geitjes eten gegeven. Kiki loopt zo op een geit af, houdt het eten voor z'n mond, maar als de geit dan op haar af komt... dan is het toch een beetje spannend.
Nadat het eten op was, zijn we naar Speelnatuur OERRR gelopen, direct naast de boerderij. Hier is een natuurspeeltuin gemaakt met veel water. Bruggetjes, stapstenen, touwbruggen, slingertouw, vlonders, takken... Genoeg te doen! We hadden Kiki haar broek en schoenen uit gedaan, zodat ze met haar voeten in het water kon staan. Nog geen vijf tellen later was ze op haar billen gevallen en dus al lekker nat. Terwijl wij met z'n allen op het ministrandje zaten, waren de kinderen aan het spelen in het zand. Kiki ging steeds dichter naar het water toe en uiteindelijk stond Eveline samen met Kiki in het water. Dit vond ze wel wat! Het water was wel erg koud, dus helemaal in het water was geen optie, maar door het water lopen was zeker leuk.
Toen de meisjes er genoeg van hadden, hebben we Kiki weer droge kleren aangetrokken en was het tijd om te eten. Vonden wij. Kiki vond dat het tijd was om op een tractor te rijden. Nog maar een rondje dan. Ook na het eten bleef ze maar wijzen naar de tractor. Nog een rondje. Toen onze vrienden naar huis gingen, had Kiki er nog geen genoeg van. Nog maar een rondje op de tractor dan. En nog even kijken bij het paard, het varken, de hond en de geiten. En nog een rondje op de tractor. Uiteindelijk liep Kiki mee naar de auto. Onderweg draaide ze nog wel een paar keer om - je kunt altijd proberen om weer terug te lopen naar de tractor - maar uiteindelijk kwamen we bij de auto. Wat een leuke plek! Hier gaan we zeker vaker heen!
08 Juli 2020 - 17:16
Ton:
Nou, jullie weten zeker wel wat voor kadootje Kiki wil voor haar verjaardag!!! Een tractor!!!