Wandelen op de Kabbelaarsbank in Brouwersdam
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
02 Juni 2020 | Nederland, Ouddorp
Ook vanochtend was het weer prachtig weer; blauwe lucht, bijna windstil. Wel was het een stuk vochtiger dan de andere dagen; de tent was aardig nat. We besloten rustig aan te doen, zodat we een droge tent in konden pakken. Kiki was vooral aan het spelen in de speeltuin, terwijl wij om de beurt wat spullen inpakten. Even later hadden we Kiki op de grond geïnstalleerd met een filmpje, zodat wij beiden wat spullen konden inpakken. Een tijdje later was ze in slaap gevallen in de wagen; zo konden we samen de tent afbreken en opvouwen.
Vanaf de camping reden we via de Westerscheldetunnel naar Goes, Zierikzee en uiteindelijk Brouwersdam. Wat is het toch heerlijk om door Zeeland te rijden. Mooie vergezichten, ontzettend veel ruimte, veel groen, kronkelende wegen. Ik hou ervan! In Brouwersdam zijn we gestopt om te lunchen bij Restaurant Eat & See bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Fijn om weer op een terras te zitten! Ook Kiki vermaakte zich goed, zeker toen we na het eten nog even in de speeltuin gingen spelen. Omdat Gerben een call had waar hij echt ‘bij’ moest zijn, ging Eveline een stukje wandelen. Met Kiki op haar rug liep ze naar het natuurgebied de Kabbelaarsbank. Het natuurgebied is ontstaan na de sluiting van de Brouwersdam in 1971 en bestaat uit zandgedeeltes, drassige gedeeltes, vennen en bos. Al voordat Eveline het begin van de wandelroute had gevonden, had ze al een aardig stuk gelopen. Maar eenmaal op de wandelroute keek ze haar ogen uit. Ook Kiki reageerde enthousiast op de mooie natuur. Regelmatig zagen we mooie doorkijkjes op de Grevelingen en hebben we diverse vogels gespot.
Toen Gerben klaar was met werken, is hij naar het beginpunt van de wandelroute gereden. Daar zijn we nog even met z’n drieën naar het strand gelopen. Nog even genieten van de laatste zonnestralen hier in Zeeland. Wat is het hier mooi! We zijn en blijven gek op Zeeland!
05 Juni 2020 - 12:24
Gerda:
Ik begrijp dat de Brouwersdam jullie laatste dag was, nu weer op weg naar huis.
Jullie hebben genoten, vooral van een heleboel natuurschoon , samen met Kiki!!
Ik heb genoten van jullie verhalen, bedankt!!