Sneeuwpret!
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
29 Januari 2020 | Oostenrijk, Ladis
Vanmorgen werden we wakker in een winter wonderland. Alles was wit! Het had vannacht flink gesneeuwd én het sneeuwde nog steeds behoorlijk. Na het ontbijt zijn we naar buiten gegaan. Ook Kiki ging mee naar buiten. Ze vond die verse sneeuw wel wat! Ze maaide enthousiast met haar armen door de sneeuw, duwde de sneeuw van links naar rechts en ging keihard lachen als je de sneeuw voor haar neus omhoog gooide. Kiki zat met haar billen op de terras, terwijl wij een mooie sneeuwpop bouwden. Ondertussen waren ook Jones en oma naar buiten gekomen. Oma bouwde ook een sneeuwpop, terwijl Jones met zijn nieuwe sneeuwschuiver de sneeuw aan het schuiven was. Goed een half uur later was onze sneeuwpop klaar, compleet met hoed, sjaal, wortel en pijp. Na nog wat foto’s bij de sneeuwpoppen zijn we weer naar binnen gegaan om op te warmen.
Na een kop warme chocolademelk zijn we gaan wandelen met Kiki in de wagen. Het sneeuwde nog steeds heel hard. Het was dan ook best een uitdaging om met de wagen door de dikke sneeuw te rijden. Kiki was in no time in slaap gevallen, terwijl wij genoten van het mooie uitzicht onderweg. We liepen de Winterwandelweg naar Ladis. Op de wat steilere stukken probeerden we om de beurt met onze bilschuiver naar beneden te schuiven. Soms ging dit goed en soms stonden we stil. Of kregen we een lading sneeuw in ons gezicht. Of eindigden we in de diepe sneeuw. Maar ach, lol hadden we wel! Eenmaal bij Ladis aangekomen wilden we een hapje eten, maar daar was geen restaurant te vinden. We namen de lift naar het middelstation in Fiss en zijn daar wat gaan eten. Kiki sliep overigens nog steeds… Na 3 uur slapen werd ze ook eindelijk wakker en heeft zij ook nog lekker gegeten. Daarna zijn we op onze bilschuiver de steile heuvel bij Berta’s Kinderland afgegleden en zijn we terug gelopen naar ons appartement. Het sneeuwde trouwens nog steeds. Aan het einde van de middag hebben we onszelf weer ingepakt en zijn we door de sneeuw naar onze favoriete restaurant gelopen: Steakhouse Bonderosa. Het eten was heerlijk en ook Kiki heeft lekker meegegeten. Toen we naar huis liepen sneeuwde het nog en waren de wegen spekglad. Hopelijk is het morgen minder glad, maar leven we nog wel in een winter wonderland!