Sneeuwschoenlopen in Ehrwald
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
25 Januari 2020 | Oostenrijk, Ehrwald
Wat vooraf ging…. Gisteravond zijn we na het avondeten naar Venlo gereden. Eerst even een gezellig drankje met de (schoon)ouders en daarna een paar uurtjes geslapen. We hadden de wekker om 2 uur ’s nachts gezet en even later zaten we in de auto. Kiki was wakker geworden toen we de auto in gingen en bleef vervolgens 50 minuten lang vrolijk kletsen. Gerben was alweer in slaap gevallen, terwijl Eveline haar weg zocht over het asfalt. Vroeg in de ochtend maakten we een stop in een wegrestaurant, om Kiki haar fles te geven. Een half uur later reden we weer verder en reden we net over de grens de file in. Laat in de ochtend kwamen we dan toch aan in Ehrwald, een dorpje aan de voet van de Zugspitze. Hier zijn we met de Ehrwalder Almbahn naar boven gegaan. Vanaf hier konden we een mooie sneeuwschoenwandeling maken.
Het beginpunt van de route hadden we snel gevonden, maar al snel waren we de route kwijt. We volgden een pad dat er voor ons het meest logisch uit zag en kwamen uit bij de Ehrwalder Almsee. Wat een mooi uitzicht hadden we hier! Toen we na het meer vooral gingen afdalen, hadden we door dat we de verkeerde kant op gingen. Volgens de route zouden we eerst stijgen… We draaiden om en vonden even later de route. Ondertussen hadden we wat trek gekregen en daarom besloten we eerst een kaiserschmarrn te eten bij een gezellige alm op de piste. Hierna liepen we dan alsnog de route naar het Aussichtspunkt Talblick. De route was 4 kilometer lang, maar wel met aardig wat hoogtemeters. Na anderhalf uur lopen kwamen we bij het uitkijkpunt op 1604 meter. Wat een uitzicht! Heel mooi!
Hierna draaiden we weer om, liepen we weer terug naar het skigebied en namen de cabinelift weer naar beneden. Ondertussen was het al laat in de middag en we moesten nog naar onze eindbestemming van vandaag: Fiss. Dit betekende grotendeels door het donker rijden. Op zich niet erg, tot het laatste stuk. Eveline – die bijzonder weinig ziet in het donker – vond de scherpe haarspeldbochten niet heel grappig aan het einde. Maar ach, even later kwamen we aan in Fiss en konden we direct ons appartement in. Paul, Isabel, Melissa, Ray en Jones waren er al. We hebben met z’n allen wat gegeten, de kids hebben elkaar flink moe gemaakt en niet heel veel later was het ook voor ons tijd om naar bed te gaan. Morgen maar eens kijken wat het uitzicht is!
27 Januari 2020 - 09:57
Gerda:
Mooi he Ehrwald, ik heb daar zomerkampeer ervaringen
Ben benieuwd naar foto's van Eherwald met sneeuw