Col du Herrenberg & Le Markstein
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
21 December 2019 | Frankrijk, Oderen
Met Kiki in de hike-rugtas en met sneeuwschoenen onder onze voeten liepen we omhoog. Als snel hield de sneeuw op, maar ging de weg nog wel verder naar Col du Herrenberg, op een hoogte van 1191 meter en gelegen aan de afgesloten D340 (Route des Crêtes). Sneeuwschoenen toch maar weer uit en maar gewoon hiken. Ondertussen was het weer veranderd in mistig, koud en winderig. Over een wandelpad door een weiland liepen we nog wat verder omhoog. Het uitzicht zou hier prachtig moeten zijn, maar vanwege de mist zagen we niet veel. Alleen de sneeuwvlokjes die naar beneden vielen, want ondertussen sneeuwde het ook. Het was 2 graden boven nul, dus de sneeuw bleef niet liggen. Jammer. De niet helemaal fitte Kiki vond de harde wind ook niet zo’n succes, dus besloten we na een half uur bergopwaarts om te draaien en via een andere route weer naar beneden te lopen. Daar kwamen we ineens een stuk sneeuw tegen, dus… sneeuwschoenen weer aan en gaan!
Even later kwamen we weer bij de auto en reden we naar Le Markstein, een ander plaatsje met mini skigebied aan de Route des Crêtes op een hoogte van 1184 meter. Bij restaurant Le Tremplin zijn we wat gaan eten. Het was ondertussen gestopt met sneeuwen/regenen en de voorspelling was dat het ’s middags zonnig zou worden. Echter, het hele dorp hing in één grote wolk. Weinig zicht, weinig zon. Hiken naar een uitkijkpunt had dan ook weinig zin. Met de auto reden we naar Lac de la Lauch, een net wat lager gelegen bergmeer waar geen mist hing. Het meer zelf was niet heel bijzonder, maar de omgeving wel! In de namiddag reden we weer terug naar ons huisje, terwijl we onderweg de mooiste vergezichten passeerden. Wow!
Morgen wordt het wederom een sombere, natte dag met veel wind. Geen weer voor een lekkere hike dus, maar… we hebben zojuist een plan B bedacht!