Rondvaart over de Seine
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
13 April 2019 | Frankrijk, Parijs
Ook vandaag zag het er weer stralend uit buiten! Blauwe lucht, zon en… ijskoud! Vannacht was het rond het vriespunt en ook vanochtend was het nog ‘fris’. We zijn eerst bij een restaurant aan de overkant gaan ontbijten. Voor Kiki een flesje melk, voor ons petit déjeuner Le Parisien. Jus d’orange, croissant, stokbrood met boter en jam… Goed begin van de dag! Na het ontbijt zijn we met z’n drieën op pad gegaan. Voor we het wisten stonden we bij de Arc de Triomph. Gelukkig geen gele hesjes gezien, maar een hoeveelheid politie eenheden… Niet normaal. Onder de Arc stonden allemaal blauwe Gendarmerie-busjes, inclusief van die gepantserde voertuigen met schep ervoor. Op de Champ-Élysées was het bijzonder stil. Op de stoepen dan, want op de weg stond één lange rij van witte politiebusjes. Voertuig aan voertuig, de hele Champ-Élysées lang… Na busje nummer 45 ben ik gestopt met tellen. We hebben overigens ook nog nooit zóveel politiemannen gezien, die eigenlijk niet zoveel te doen hadden. Er mag op de Champs-Élysées ook niet meer gedemonstreerd worden. Uiteindelijk viel het in Parijs sowieso wel mee (we zagen ’s avonds op het nieuws dat het wat onrustig was bij Place de la Nation in het oosten van Parijs en in het 17de arrondissement, in het noordwesten), maar dat het in Toulouse een chaos was.
Wij liepen uiteindelijk naar de Eiffeltoren en vanaf daar naar de kade langs de Seine. We hebben een rondvaart gemaakt met de Vedettes de Paris. Het was voor Kiki haar eerste boottochtje en volgens mij vond ze het wel leuk. Ze was wakker en keek haar ogen uit. Toen we voorbij de Notre Dame waren gevaren, kreeg ze honger en heeft ze uiteindelijk haar fles op de boot gekregen. Ook wij hadden ondertussen wat trek gekregen en ploften even later naar bij een Italiaans restaurant. Daarna hadden we het plan om naar Hôtel des Invalides en Esplanade des Invalides te gaan. Ondanks de zon was het erg koud en we waren dan ook blij dat Kiki alweer honger kreeg. We ploften neer bij een gezellig overdekt terras, gaven haar de fles en namen zelf ‘als toetje’ nog een crêpe. Daarna zijn we toch maar terug gegaan naar het hotel, om wat op te warmen. De rest van de avond hebben we onze hotelkamer doorgebracht. Lekker om deze ‘vakantie’ af te sluiten met boekjes lezen!