Hiken naar Nüssbuel
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
06 September 2017 | Zwitserland, Braunwald
Met een extra overstap van 30 minuten in Pfäffikon kwamen we uiteindelijk in Linthal. Het was een mooie treinrit; langs meren en koeien, uitzicht op de bergen en het laatste stuk door een smal dal, met hoge bergen, groene vlaktes en schattige dorpjes.
Bij Linthal Braunwaldbahn gingen we met een funicolare (zo’n kabelspoortreintje) omhoog, naar het centrum van Braunwald. Braunwald ligt op een zonneterras in de Glarner Alpen op zo’n 1300 meter hoogte. Om het dorpje heen liggen allemaal hoge bergen, waaronder de gletsjer Tödi. Door de mist was alleen geen berg te zien! Gelukkig was het wel droog, maar flinke plukken wolk trokken met een grote snelheid voorbij. Eerst maar eens op zoek naar onze Airbnb. Vanaf de funicolare was het 1,3 kilometer lopen volgens Google Maps. Wat die er alleen niet bij verteld, is dat een groot gedeelte van de weg flink omhoog ging. Stijgingen van 15%... Met een zware rugtas (Eveline) en een rolkoffertje (Gerben) is dat een flinke workout! De ligging van ons appartement is wel heel mooi en het appartement zelf is lekker ruim. Hier vermaken we ons wel een paar dagen!
Even later gingen we op stap. Dalingen van 15% zijn toch beter te doen! Nadat we wat brood hadden gekocht in het ‘centrum’, zijn we de wandelroute naar Nüssbuel gaan doen. Deze route gaat langs flinke rotspartijen, door glooiende alpenweides, over kleine beekjes en door een stuk bos met hoge loofbomen. Ook zagen we veel Zwitserse koeien, compleet met klingelende bellen. Bij Nüssbuel was een mooi uitkijkpunt, waar we helaas (te) weinig van zagen vanwege de laaghangende wolken. Alhoewel het nog aan de vroege kant was, besloten we om toch alvast te gaan eten, Nüssbuel is een leuk restaurantje. Terwijl we steeds meer van de omliggende bergen zagen, genoten we van een lekkere Zwitserse rösti! Ook op de weg terug zagen we steeds meer van de omgeving, zelfs kleine watervalletjes! Met ruim 20 kilometer in de benen kwamen we weer aan in ons appartement. De rest van de avond gaan we relaxen!
06 September 2017 - 21:57
Ton:
Van harte gefeliciteerd Gerben en Eveline met jullie trouwdag!!! Niets vermoedend wenste ik afgelopen dinsdagmorgen op de valreep Eveline in de oefenzaal een fijne dag '"morgen"'. Antwoord van een verbaasde Eveline: "'gaat vast goed komen!!!"' Ja, dat zie ik nu ook ..... !!!
Heel veel plezier de komende dagen!!!! Groetjes Ton.