REAM National Park
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
01 December 2014 | Cambodja, Preah Seihanouk
We werden vandaag opgehaald door onze taxi, die ons naar REAM National Park bracht. Nadat er zo'n drie kwartier gediscussieerd is over wie de trip eigenlijk ging betalen, gingen we met twee rangers op de boot. Het was ongeveer anderhalf uur varen over de Preaek Tuek Sab rivier. We hadden een prachtig uitzicht op de natuur daar. Ook hebben we nog wat vogels gespot, zoals de ooievaar, visarenden en de Kingfisher. We kwamen uit bij Silver Beach. Een mooi strand met wit zand en palmbomen aan de Golf van Thailand. Hier hebben we gegeten en nog een stukje door de zee gelopen. Vervolgens zijn we nog zo'n 45 minuten gaan hiken door de dichtbegroeide bossen, waar we op zoek gingen naar beesten. We zijn niet heel veel verder gekomen dan een enorme spin en een wegsprintende hagedis. We kwamen uit bij Thma Thom Beach en daar werden we weer opgepikt door onze boot.
Toen we terug kwamen bij het beginpunt stond de taxichauffeur nog op ons te wachten. We reden door naar het plaatsje Sihanoukville, waar we met behulp van een tuk-tuk bestuurder ons hotel hebben gevonden. Hotel is eigenlijk niet het juiste woord. Het Sokha Beach Resort is een halve stad; twee restaurants, twee zwembaden, een bountystrand van 1 kilometer breed, een Spa & Relax ruimte, een fitness club, allerlei beelden en kapelletjes en ga zo maar door. Alles is hier superluxe, wat je ook wel kunt verwachten bij een vijfsterren resort. Na ontvangst in het resort zijn we de zee in gedoken, hebben we gezwommen in het zwembad en hebben we een boekje gelezen op het strand, terwijl de zon langzaam onderging.
Als avondeten hebben we ons getrakteerd op lekkere tapas. We zaten aan een tafeltje vlak boven de zee, waar we de golven onder ons op het strand zagen rollen. Na het avondeten zijn we in bad gegaan, omdat het er zo aantrekkelijk uit zag met de rozenblaadjes die erin waren gedaan. Ook deze keer hadden we weer een mooi versierd bed met rozen, rozenblaadjes en zwanen.
Het actieve gedeelte van onze vakantie zit er nu op, dus de rest van de dagen gaan we genieten van wat het resort ons te bieden heeft. En natuurlijk wordt Gerben's verjaardag nog gevierd. Voor het eerst in zijn leven in zwembroek op een parelwit strand...!