Fietstocht naar Kep
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
27 November 2014 | Cambodja, Phnom-Penh
Na een goed ontbijt zijn we met onze nieuwe gids Phea en chauffeur eerst in een half uur tijd de stad uit gereden. Aan de rand van de buitenwijk stapten we op de fiets. 's Morgens zei Eveline nog "Ik hoop dat de gids een beetje door trapt, want Polo ging die laatste dag wel heel langzaam". Alsof Phea dat gehoord had gingen we volle vaart vooruit! Gemiddeld genomen over de hele dag hebben we zo'n 26 kilometer per uur gereden en dat over voornamelijk zand- en grindweggetjes. Het grootste gedeelte van onze route gingen we door dorpjes langs rijstvelden. De fietstocht van vandaag was met recht de mooiste die we gemaakt hebben. Het was weer super mooi weer (lees: blauwe lucht, enkele wolkjes, lekker veel zon en een hoge temperatuur) en hartstikke groen om ons heen qua natuur. Vandaag was het echt mountainbiken; lekker veel wegen met kuilen en gaten waar je doorheen kunt stuiteren. Ook de nodige modderplassen moesten ontweken worden. Dit lukte niet altijd, met als gevolg dat wij compleet onder de modder zaten.
Onderweg zijn we gestopt bij een kraampje waar ze "bbq frog" verkopen. Inderdaad, gevulde kikkers op een stokje. Gerben sloeg 'm even over, maar Eveline heeft het geprobeerd. Eigenlijk vond ze het best lekker! Vooral de lemongrass wat overheersend, dus hoe een kikker nou écht smaakt...? Later zijn we nog gestopt voor een break, waar we genoten hebben van een kokosnoot en vruchten die lijken op lychees. De lunch volgde na 72 kilometer. We zaten in een super luxe restaurant, waar de specialiteit kreeft was. Niet voor ons dus. Wij hebben lekker genoten van een Cambodjaanse gebarbequede koe. Omdat we vandaag eigenlijk 80 kilometer zouden fietsen, deed Phea een voorstel. Na de lunch nog 8 kilometer verder of 's avonds nog een rondje in Kep. Het werd optie 2. Vanaf de lunch zijn we met de auto verder gereden naar Kep. Ook dit was weer een enorm mooie route, met niet alleen palmbomen en rijstvelden, maar ook meerdere heuvels om ons heen.
Om 5 uur kwamen we aan bij ons resort (Nature's Garden), waar we volgens ons de enige gasten zijn. Phea vroeg of we gelijk ons rondje wilden maken. Prima! De personen achter de receptie keken een beetje beteuterd, want nu moesten ze nog langer wachten... Onze fietsen werden weer in elkaar gezet en we gingen de berg op. Dit was een rondje van 15 kilometer. De berg op was echt een flinke klim. Hijgend en zwetend kwamen we op het hoogste punt, waar we een mooi uitzicht hadden over Kep, de zee en een ondergaande zon. Het stuk naar beneden was echter nog leuker; met hoge snelheid vlogen we de berg weer af. We maakten nog een extra rondje door Kep, waar we getrakteerd werden op het laatste beetje licht van de zonsondergang. Wow!
Inmiddels waren we nog steeds bedekt met modder, zand en grind, dus was het toch maar eens tijd om in te checken en te douchen. We hebben de dag afgesloten met een lekker diner op ons resort, waar we uiteraard weer de enige gasten waren.
27 November 2014 - 19:19
Isabel:
\V
Vakantie is toch relaxen? dit lijkt meer een trainingskamp. en dat allemaal in die hitte.
Op naar morgen dan maar weer, Hier hebben we nu lichte nachtvorst, Zal voor jullie wel weer even wennen zijn . Gr