Naar Vathi en lekker snorkelen
Door: Gerben & Eveline
Blijf op de hoogte en volg Eveline & Gerben
13 September 2014 | Griekenland, Sámos
Na het ontbijt zijn we verder gereden naar Vathi (Samos-stad), de hoofdstad van Samos. De weg ernaar toe was erg leuk om te rijden; lekker langs de kust met mooi uitzicht op de verschillende baaitjes. De stad zelf was niet bijzonder spannend, al was er wel een gezellige boulevard. Na nog wat 'cultureel historische gebouwen' bezichtigd te hebben en een lekker ijsje gegeten te hebben, zijn we doorgereden naar het oosten. Hier hebben ze namelijk twee mooie snorkelplekjes, gelegen in een baai waar het water kristalblauw was. Op weg hier naar toe, zagen we een bordje naar een mooi uitkijkpunt. We parkeerden de quad, liepen over het pad verder en werden inderdaad getrakteerd op een prachtig uitzicht. Hier hebben we vele mooie foto's gemaakt. Vervolgens met onze quad naar het strand van Mourtia gereden. Een klein baaitje met kiezelstenen en super mooi water. We hebben gelijk onze snorkelspullen gepakt en hebben genoten van de onderwaterwereld. Wow! Wat een hoop vissen! Niet alleen veel foto's, maar ook ontelbaar veel filmpjes hebben we gemaakt.We waren nog maar amper opgedroogd, toen we besloten door te rijden naar de volgende baai. De route hadden we vanaf het uitzichtpunt wel gezien, maar konden we vanaf de grond niet meer vinden. Gevolg: we kwamen bij een totaal andere baai uit aan een ander gedeelte van het eiland. En wat doe je dan? Gerben zegt: eten! Dus... met een tzatziki aan de waterkant genoten van het uitzicht. In een andere baai (Ormos Kerveli) zijn we neergestreken om nog een tweede snorkeltrip te maken. We zagen op zo'n 50 meter afstand wat rotsen en gingen er vanuit dat daar wel wat vissen zouden zwemmen. Onze aanname bleek correct te zijn. Ontzettend veel verschillende soorten vissen zwommen om ons heen. Gaaf! Nog even opgedroogd in het zonnetje en weer terug op de quad gesprongen.
Via Vathi reden we weer terug langs de kust naar het westen. Onderweg kwamen we langs de Vallei van de Nachtegalen, waar Gerben zich nog even kon uitleven op de quad. Scherpe bochten, lekker gasgeven en driften... Genieten! Helaas hadden we te weinig tijd om daar nog langer rond te rijden/kijken. In één ruk zijn we teruggereden naar Votsalakia. Onderweg werden we nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang!
's Avonds zijn we nog lekker bij een restaurantje gaan eten en hebben we nog een lekkere cocktail gedronken. Straks nog even naar het strand om na te genieten!